Passalacqua
- Hístória najlepšej kávy z Neapola sa začala písať po skončení 2. svetovej vojny. Traja bratia Biagio, Armando a Emilio statočne čelili nedostatku pracovných možností v povojnovom období. Naskytla sa im možnosť kúpiť starú pražiareň, ktorá produkovala 5kg kávy každých 20 minút a otvorili si vlastný podnik.
- Ich dedko Samuel pracoval ako obchodný zástupca a vymyslel logo spoločnosti na ktorom si malý indián olizuje pery. Zachytil výraz šťastného malého chlapca po ochutnaní ich kávy pri návšteve fabriky.
- Passalacqua ako najlepšiu taliansku kávu označil slávny spisovateľ Mario Soldato v turínskych novinách La Stampa po tom ako ju ochutnal v kaviarni Mexico na námesti Piazza Dante v Neapole. Bolo to vôbec prvé miesto, kde sa dala káva kupiť.
1 položiek celkom
Stránka 1 z 1 - 1 položiek celkom