Tre Forze!
        
        sicílska legenda
- Viac ako 123 rokov sa na úpätí sopky Etna praží legendárna značky kávy Tre Forze!.
 - Cevdet Emeç je výkonný riaditeľ značky a kávový odborník, ktorého na Sicíliu pritiahla vášeň pre kávu. Znovu objavil a optimalizoval tradičnú metódu praženia na ohni z olivového dreva. Používajú sa konáre olivovníka, ktoré sú zbierané v sopečnom prostredí a cca 12 mesiacov vyschnuté.
 - Ako Cevdet Emeç hovorí: “Tento tradičný, jemný proces praženia v bubnoch na ohni z olivového dreva rozvíja neobvyklú rozmanitosť a intenzitu aŕomy”. Každá odroda je pražená zvlášť v malých bubnoch , pomaly a pri nízkej teplote na otvorenom ohni. Pomalé praženie trvá 30 minút – pre porovnanie typické priemyselné trvá 5. Upražená káva “odpočíva” 5 až 10 dní v silách, a potom sa mieša finálna zmes.
 - Jeden bubon v ktorom sa praží zelená káva pojme iba 60kg.
 - Dodávky kávy Tre Forze! sú obmedzené a často býva vypredaná, pretože pražiareň dáva prednosť kvalite pred kvantitou.
 - Zmes kávy je zložená zo 6 odrôd tej najkvalitnejšej zelenej kávy v pomere 95% Arabica a 5% Robusta, ktoré sú zbierané ručne. Presnejšie informácie sú však prísne strážené tajomstvo.
 - Zaujímavosťou je, že pražiareň používa na transport zelenej kávy chladiarenské lode, aby sa predišlo napadnutím plesňou a zachovala sa 100% kvalita.
 - Rodinné plantáže, kde Tre Forze! nakupuje sa nachádzajú v Peru, Kostarike, Togu, Kamerune a Brázilii.
 
