Jolly

najkvalitnejšia talianska káva?

  • Jolly Caffé založil v roku 1953 vo Florencii Dante Belardinelli s jasným poslaním vytvoriť espresso zmes neporovnateľnej dokonalosti a najvyššej kvality.
  • Bol jedným z mála majiteľov pražiarne ochotných investovať obrovské sumy do vývoja nových zariadení a štúdia procesu praženia kávy.
  • Od začiatku sa pražiareň nachádza v malom mestečku Grassina neďaleko centra Toskánska.
  • “Ľudia maju radi našu kávu, pretože je dobrá” – slogan, ktorý je komunikovaný od samotného vzniku pražiarne.
  • Dodávateľov zelenej kávy si pražiareň vyberá na základe smernice ES 2092/91 o ekologickom poľnohospodárstve zo zoznamu certifikovaných pestovateľov tých najlepších BIO káv.
  • Proces oddeleného praženia malých dávok podľa druhu zŕn a studené miešanie jednotlivých odrôd je vykúpené vyššou cenou ale kvalita a pôžitok z kávy stoja za to.
  • Dante Belardinelli bol povestným silným putom k samotným pestovateľom kávy na plantážach a počas rokov neúrody im finančne pomáhal aby ich nemuseli predať veľkým korporáciam.
  • 1989 bola Jolly Caffé zakladajúcim členom “Coffee Bar Roasters Consortium” – skupina 11 najkvalitnejších pražiarni v krajine.
  • Poslednou aktivitou Dante Belardinelli bolo založenie inštitútu “Certification of Espresso coffee” na základe certifikácie “Certified Italian Espresso”, jeho hrdýnm nositeľom je práve káva Jolly Caffé Crema.