Danesi
        
        116 ročná pražiareň
- Rímsku spoločnosť založil už v roku 1905 Alfredo Danesi a je ako jedna z mála pražiarni v Taliansku dodnes v rukách rodiny.
 - Bol to jeden z prvých odborníkov na kávovú kultúru, sám propagoval nápoj, ktorý dnes poznáme pod názvom espresso.
 - V roku 1933 prevzal vedenie spoločnosti syn Giovanni, podarilo sa mu zvýšíť príjmy, rozšíril pôsobenie na gastro segment a prvý krát expandoval za hranice Talianska.
 - 1990 sa po 30 rokoch učenia dostáva k vedeniu 3. grenerácia rodiny- synovia Alfredo a Roberto, pri prísnom dodržiavaní tradície spúšťajú proces modernizácie.
 - Aktuálne sú na čele spoločnosti Robertove 4 dcéry, pridávajú najmodernejšie stroje na výrobu a balenie kávy, nikdy nekončiaci vývoj sa dostáva do DNA pražiarne.
 - Výnimočná chuť káv Danesi je podmiená dokonalou kontrolou zelenej kávy, tradičným prístupom k procesu praženia a neustálym inováciam.
 - Danesi kladie veľký dôraz na ochranu životného prostredia, používa výrobné procesy s čo najmenším dopadom na ekológiu a s čo najväčším šetrením prírodných zdrojov.
 - Značka je v konzorciu pre ochranu tradičnej talianskej kávy – espresso s cieľom chrániť a propagovať nehmotné kultúrne dedičstvo s uznaním UNESCO.
 - 1995 vzniklo na základe veľkej popularity za ocenánom Danesi Caffe USA s 3 pobočkami v NY, CA a FL s vlastnými skladmi a zamestnancami.
 
