Bristot
        
        Pražiareň z hôr
- 1919 uprostred Dolomitov v mestečku Belluno založil Domenico Bristot značku s rovnomenným názvom.
 - Domenico na svoju dobu využíval veľmi inovatívne metódy praženia, výskumu pôvodu kávy a experimentoval s chuťami.
 - Belluno je sídlom diecézneho biskupa a pôsobil tu aj Albino Luciani, neskorší pápež Ján Pavol I.
 - Praženie kávy v špecifických vysokohorských podmienkach jej dodáva nezameniteľnú chuť a využitie najmodernejších technológii vysokú kvalitu.
 - Filozofia firmy je založená na kvalite a dokonalosti už od jej vzniku, keď si sám Domenico chodil vyberať tie nakvalitnejšie kávove zrna a učil sa vo Viedni.
 - Bristot je súčasťou a hlavne pýchou Procaffé s.p.a., skupinou vlastniacou niekoľko pražiarni po celej krajine.
 - Mimoriadne dbá na svoj etický kódex, ktorý je pravidelne aktualizovaný na ich webe.
 - Tajomstva úspechu, ktorými sa pražiareň radí od 1919 do súčasnosti: jedinečná metóda praženia, dôkladný výskum najlepšieho pôvodu kávy a vášeň pre dokonalosť.
 - Káva Bristot sa predáva vo viac ako 65 krajín sveta a je známa tým, že skladové zásoby su minimálne aby sa predávala čo najčerstvejšia.
 
